نحوه کنترل چپ گرد راست گرد یک موتور با استفاده از پی ال سی S7-1200 زیمنس-SIEMENS

در این مقاله می خواهیم به بررسی نحوه کنترل چپگرد یا راستگرد بودن یک موتور با استفاده از پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens بپردازیم. پیشنهاد می کنیم به منظور یادگیری کامل تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.  نحوه عملکرد مدار مربوطه بدین صورت است که با زدن یک شستی موتور به صورت راست گرد و با زدن شستی دیگر موتور به صورت عکس یا چپگرد بچرخد. همچنین با زدن یک شستی استپ، موتور خاموش شود. برنامه مثال مورد نظر بدین صورت است که باید از دو SR استفاده کنیم خروجی یک SR برای حالت راست گرد بودن و خروجی SR دیگر برای حالت چپ گرد بودن است. به دلیل اینکه موتور نمی تواند همزمان هم به صورت چپ گرد و هم به صورت راست گرد کار کند باید تیغه بسته خروجی های چپ گرد و راست گرد را بر سر راه همدیگر قرار داد. همچنین یک شستی استپ تیغه باز نرم افزاری در پایه Reset هر دو SR قرار می دهیم.

نحوه استفاده از کانتر در پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens

در این مقاله می خواهیم به بررسی نحوه استفاده از کانتر (شمارنده)-Counter در پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens در قالب یک مثال بپردازیم. پیشنهاد می کنیم به منظور یادگیری کامل تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.  مثال مورد نظر فرایندی است که در آن تعدای مواد وارد یک کوره پخت می شوند و پس از پخته شدن از کوره خارج می شوند. با توجه به اینکه ظرفیت کوره پخت محدود است، نیاز است که تعداد قطعات وارد شده به کوره کنترل شود. برای شمارش مواد وارد شده به کوره در سخت افزار از یک سنسور مثلا القایی استفاده می شود. خروجی این سنسور به یکی از ورودی های پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens وصل می شود. حال این ورودی در پایه CTU کانتر استفاده می شود. کانتر استفاده شده در پی ال سی نرم افزاری است و با برنامه قابل تنظیم است. اگر تعداد مواد وارد شده به کوره به یک مشخص قابل تنظیم رسید ابتدا چراغ آلارم روشن شود و پس از رسیدن به حد دوم موتور مربوط به انتقال مواد به کوره خاموش شود و آلارم به حالت چشمک زن در آید. همچنین از یک شستی برای ریست کردن کانتر استفاده می شود.

راه اندازی دو موتور به صورت یکی به جای دیگری در پی ال سی S۷-۱۲۰۰ زیمنس-Siemens

در این مقاله می خواهیم به بررسی نحوه راه اندازی دو موتور به صورت یکی به جای دیگری در پی ال سی S۷-۱۲۰۰ خواهیم پرداخت. پیشنهاد می کنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.  فرایند کنترلی خواسته شده بدین صورت است که با زدن یک شستی موتور شماره یک وارد مدار شود و پس از مدت زمانی مشخص موتور شماره ۲ وارد مدار شده و موتور شماره یک از مدار خارج شود. در صورت فعال شدن یک شستی استپ هر دو موتور خاموش شوند.

راه اندازی دو موتور به صورت یکی پس از دیگری در پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens

در این مقاله می خواهیم به بررسی نحوه راه اندازی دو موتور به صورت یکی پس از دیگری در پی ال سی S7-1200 خواهیم پرداخت. پیشنهاد می کنیم تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.  فرایند کنترلی خواسته شده بدین صورت است که با زدن یک شستی موتور شماره یک وارد مدار شود و پس از مدت زمانی مشخص موتور شماره 2 نیز وارد مدار شود. در صورت فعال شدن یک شستی استپ هر دو موتور خاموش می شوند. در این مثال فرض شده است برای شستی استپ از تیغه باز استفاده شده است. 

کنترل سطح مخزن با استفاده از پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens

در این مقاله میخواهیم به آموزش کنترل سطح یک مخزن با استفاده از پی ال سی S7-1200 زیمنس-Siemens بپردازیم. پیشنهاد می کنیم تا آخر با ما همراه باشید. در صنایع مختلف مواد مورد نیاز پروسه در یک مخزن ذخیره شوند. هر مخزن دارای شیرهای ورودی و خروجی به منظور کنترل حجم مواد وارد شده یا خارج شده می باشد. داشتن حد پایین برای سطح به این دلیل است که همواره حداقلی از مواد در مخزن وجود داشته باشد و داشتن حد بالا برای جلوگیری از فشار بیش از مخزن و جلوگیری از سرریز شدن است. وقتی حد بالا فعال شود، ورود مواد به مخزن متوقف می شود. 

کنترل موقعیت سروو موتور با استفاده سیگنال PTO در پی ال سی S7-1200

در این مقاله می خواهیم به نحوه پیکره بندی و موقعیت دهی یک سروو موتور با استفاده از پی ال سی S7-1200 بپردازیم. پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با موقعیت دهی سروو و نحوه انجام آن تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.  قبل از اینکه به بحث اصلی بپردازیم لازم است که راجع به سروو موتور و سروو درایو دانش ابتدایی داشته باشیم. سروو موتور یک نمونه موتور است که می تواند با دقت بسیار زیادی بچرخد. در سروو موتورها یک مدار کنترلی وجود دارد که با  فیدبک گرفتن شفت داخلی موتور امکان چرخش با دقت بالا را ایجاد می کند. اگر در یک پروژه می خواهید عمل چرخش در برخی از زوایا یا فواصل خاص انجام شود، باید حتما از یک سروو موتور استفاده کنید. ورودی یک سروو موتور الکتریکی است و اگر سرووموتور از یک برق DC تغذیه شود، به آن سرووموتور DC و اگر سرووموتور از یک برق AC تغذیه شود، سرووموتور AC می گوییم. بعضی از سرووموتورها به منظور تولید گشتاور بالا در سایز کوچک، معمولاً به صورت چرخ دنده ای تولید می شوند. درجه بندی و مشخصه سروو موتورها بر حسب کیلوگرم بر سانتی متر (Kg/cm) تعیین می شود. به طور مثال یک سروو موتور 6 کیلوگرم بر سانتی متر می تواند باری به وزن 6 کیلوگرم را که در فاصله یک سانتی متری از محور معلق است، جابه جا کند. با توجه به ثابت بودن گشتاور تولیدی موتور هر چه بار در فاصله بیشتری از محور قرار داشته باشد، امکان تحمل وزن برای سروو موتور کم تر می شود. دقت کنید که این پارمتر با  گشتاور اشتباه نگیرید. واحد گشتاور Nm و یا Kg.cm می باشد و با Kg/cm اشتباه نگیرید. نحوه کارکرد سروو موتور به این صورت است که سنسور موقعیت شفت را sense می­ کند و اطلاعات آن را به مدار کنترل می دهد. مدار کنترل بر این اساس سیگنال­ های سنسور، موقعیت را رمزگشایی می کند و موقعیت واقعی موتورها را با موقعیت مطلوب مقایسه می کند و بر این اساس جهت چرخش موتور DC را برای بدست آوردن موقعیت مورد نیاز کنترل می کند. سروو موتورها به طور کلی به ولتاژ 4/8 ولت تا 6 ولت برای راه اندازی نیاز دارند. فرمان دادن به سروو موتور از طریق سروو درایو انجام می شود. به طور ساده می توانیم بگوییم که سروو درایو به موتور می گوید که چه کاری، چه زمانی و چگونه آن را با جزئیات دقیق انجام دهد. سروو درایو یک سیگنال فرمان برای موقعیت، سرعت یا جریان دریافت می کند و ولتاژ و جریان اعمال شده به سرووموتور را بر اساس فیدبک حلقه بسته تنظیم می­ کند. توجه داشته باشید که به درایوهای سروو، تقویت کننده نیز گفته می شود. دلیل این نام گذاری این است که سرو درایو سیگنال کنترل را از یک کنترلر می گیرد و آن را تقویت می کند تا مقدار مشخصی ولتاژ و جریان را به سروو موتور منتقل کنند. در سروو درایو سه لوپ کنترلی قابل اجرا می باشد که عبارتند از: مد گشتاور مد سرعت مد موقعیت در مد گشتاور، فرمان از لوپ سرعت یا ورودی آنالوگ مربوط به کنترل گشتاور ارسال و فیدبک از سنسور جریان گرفته می شود. در مد سرعت، فرمان از لوپ موقعیت یا ورودی آنالوگ مربوط به کنترل سرعت ارسال و فیدبک از انکودر (فرکانس پالس) گرفته می­شود. در مد موقعیت، فرمان از برنامه کنترلی یا قطار پالس ارسال می شود و فیدبک از انکودر (تعداد پالس) گرفته می شود.

ارتباط بین دو پی ال سی S7-1200 از طریق شبکه پروفی نت

ارتباط بین تجهیزات مختلف در اتوماسیون صنعتی از طریق رابط های مختلفی مانند پروفی باس، پروفی نت/ اترنت، مد باس RTU، مدباس TCP و ... صورت می گیرد. علاوه بر وجود یک شبکه یا رابط تجهیز مورد نظر باید قابلیت پشتیبانی از پروتکل ارتباطی استاندارد را نیز داشته باشد. از آنجایی که برنامه نویسی پی ال سی S7-1200 در مجموعه نرم افزاری تیا پورتال-TIA Portal انجام می شود، می توان از طریق پروفی نت و اترنت صنعتی ارتباط بین 2 پی ال سی را برقرار کرد.

صفر تا صد تعمیر پی ال سی

یکی از دلایل رایجی که ممکن است باعث شود تا خط تولید شما و یا سیستم کنترلی شما از کار بیافتد مربوط به خرابی پی ال سی – PLC سیستم کنترلی شماست. شاید برای شما سوال پیش بیاید که آیا این پی ال سی – PLC قابل تعمیر است؟ آیا تعمیر این پی ال سی – PLC از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است؟ و بسیاری از سوال های دیگر در زمینه ی تعمیر پی ال سی – PLC خود که ما در این مقاله قصد داریم به طور کامل به آن ها بپردازیم. پس برای رسیدن به پاسخ سوالات خود در رابطه با تعمیر پی ال سی – PLC تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پی ال سی تویدو اشنایدر ( Schneider TWIDO PLC )

به عنوان طراح برجسته و تولید کننده تجهیزات کنترل و اتوماسیون، اشنایدر الکتریک طیف وسیعی از پی ال سی ها را ارائه می دهد. پی ال سی TWIDO اشنایدر برای  سیستم های با تعداد ورودی و خروجی بین 10 تا 100 عدد مناسب است. خانواده پی ال سی تویدو  طیف گسترده ای از کارت های I/O را داراست. سی پی یو این خانواده در سه سری ساخته شده است. البته تولید خانواده پی ال سی TWIDO توسط کمپانی اشنایدر الکتریک متوقف شده است.

پی ال سی دلتا ( PLC Delta )

پی ال سی دتا به عنوان معروفترین پی ال سی در رده محصولات ارزان قیمت در ایران شناخته می شود. قیمت پی ال سی دلتا نسبت به کیفیت و کارایی آن بسیار مناسب است. علاوه براین تنوع رنج محصولات و در دسترس بودن، آنها را به یک گزینه مناسب برای خیلی از پروژه ها تبدیل کرده است.